La celebració del 30è aniversari de La Setmana, tot un èxit de participació

Alguns dels guardonats amb el Premi Trajectoria i d’antics presidents de La Setmana del Llibre en Català i el president de l’AELLC a punt de bufar les espelmes del pastís d’aniversari ©VZ

Si d’alguna forma es pot qualificar la celebració del 30è aniversari de La Setmana del Llibre en Català és com a participativa i entranyable. Lluís Llach va parlar de la seva primera novel·la i de projectes futurs, Lídia Pujol i altres artistes van cantar davant d’un públic entregat, alguns dels guardonats amb el Premi Trajectòria van conversar entre ells i es va fer una bufada col·lectiva d’espelmes com a punt final de la jornada. Més de 7.000 persones van visitar La Setmana durant tot el dia participant en alguna de les activitats o comprant llibres.

Els quatre escenaris de La ciutat de la Lectura de La Setmana del Llibre en Català treien foc ahir. Des de les sis de la tarda i fins les dotze de la nit es van anar celebrant diversos actes que van aplegar més de 7.000 persones el dia que se celebrava el 30è aniversari de La Setmana.

Lluís Llach a la presentació de Memòries d’uns ulls pintats ©VZ

Lluís Llach va fer la presentació del seu primer llibre, Memòria d’uns ulls pintats. Gairebé 800 persones van sentir la conversa que va mantenir amb Carles Capdevila, director del diari Ara, sobre el seu primer llibre “en el món de la literatura sóc un intrús i no havia d’abusar del meu nom”, va comentar com a justificació del fet que és la primera presentació del llibre, publicat ja fa alguns mesos. També va avançar projectes de futur: a la tardor de 2013 publicarà un nou llibre en el que explicarà la seva relació personal i professional amb Miquel Martí i Pol. L‘única forma de comunicar-se que tenien era el fax, en guarda més de 100, bona part dels quals seran publicats, acompanyats de comentaris. Serà la manera de retre un homenatge al seu amic en el 10è aniversari de la serva mort. Segons les seves paraules, “servirà per explicar què sentíem i com ho sentíem”.

Alguns dels autors i autores guardonades amb el Premi Trajectoria, que atorga la junta organitzadora de La Setmana del Llibre en Català ©VZ

En un interessantíssim degoteig amenitzat per Marina Espasa, algunes de les persones guardonades amb el Premi Trajectòria van protagonitzar diverses Converses. Van dialogar Joaquim Carbó i Roser Capdevila, Isabel-Clara Simó, M. Antònia Oliver i Josep M. Espinàs i per últim Maria Barbal amb Lluís Permanyer.

Qui també va tenir una platea absolutament entregada sentint-la amb un solemne silenci va ser l’actriu Sílvia Bel, qui va fer una magnífica lectura en veu alta de La Plaça del diamant, de Mercè Rodoreda.

Lídia Pujol durant la seva actuació al Tast Musical de La Setmana ©VZ

Teniu un públic meravellós” va comentar la cantant Lídia Pujol al president de La Setmana, Albert Pèlach, minuts després de finalitzar la seva actuació a La plaça de la Paraula de La Setmana. Els assistents havien cantant amb ella, amb un to molt suau i gran emoció, Petit país, de Lluís Llach. També van actuar Enric Hernàez, Miquel Pujadó i Yacine Belahcene & The Oriental Group Acústic.

La celebració, però, va arribar al seu punt culminant amb la gran bufada col·lectiva d’espelmes. Totes les persones que estaven a la Ciutat de la Lectura instal·lada a l’avinguda de la Catedral, van rebre una espelma commemorativa que van encendre en el moment que van pujar el pastís d’aniversari a l’escenari. Van ser alguns dels guardonats amb el Premi Trajectòria, que durant tota la tarda havien participat en diverses Converses, i dels presidents de La Setmana d’aquests 30 anys els encarregats de bufar les espelmes del pastís. El punt final el va posar un “aniversari feliç” cantat per tots els presents i la degustació d’un tall de pastís i d’un còctel creat en exclusiva per a La Setmana.

També es van afegir a la celebració de l’aniversari les dotze biblioteques que van comprar a les casetes de La Setmana amb el fons econòmic aportat per les empreses que formen el Cercle d’Empreses Amigues de La Setmana (BancSabadell, Renfe i Embamat)

A %d blogueros les gusta esto: