Una Setmana del Llibre en Català per a tota la família

Caseta infantil a La Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en Català comptarà amb més de 60 activitats familiars del 7 i al 16 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Els caps de setmana es programaran matinals literàries molt especials amb  la 2a trobada de personatges de conte, un homenatge a l’Emili Teixidor com a autor infantil, el tret de sortida de la celebració del centenari de la Joana Raspall, la 2a trobada d’il·lustradors i petits homenatges a autors catalans. Però de dilluns a divendres també hi haurà programació per a tota la família, com un vespre especial per a nadons amb conta-contes i recomanacions lectores. La programació també inclourà activitats com  la participació d’algunes escoles del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, tallers i cada tarda les Biblioteques de Barcelona oferiran un espectacle de contes.

La Setmana del Llibre en Català ha preparat una amplia programació per a tota la família que supera les 60 activitats que se celebraran a l’avinguda de la Catedral de Barcelona entre els dies 7 i 16 de setembre. Trobaran propostes interesants tots els membres de la família, des dels més petits, amb un vespre per a nadons, fins als pares, amb propostes lectores per als seus fills i espectacles d’allò més animats.

Les matinals

Un dels plats forts de la programació infantil de La Setmana seran les cinc Matinals que tindran lloc d’11h a 14h els caps de setmana 8 i 9, 15 i 16 i el dimarts 11 de setembre.  Els divertits personatges Gènius i Valentina, protagonistes del nou portal infantil que recentment ha estrenat el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, en seran els presentadors.

De la seva mà, l’11 de setembre retrem homenatge a Emili Teixidor com a autor infantil amb un matí  Els contes de l’Emili Teixidor. D’entre les diverses activitats,  destaquem el taller amb la il·lustradora de La formiga Piga, Gabriela Rubio i l’espectacle En ring 1-2-3 i el nou món, d’Emili Teixidor a càrrec de Gina Clotet.

D’altra banda, el diumenge 9 de setembre assistirem a la 2a Trobada de personatges de conte amb els coneguts Bad Pat, Bob el Manetes, Caillou,  Capgròs Jo Elvis Riboldi, Geronimo Stilton i els barrufets i Gargamel. Els nens i nenes podran aprofitar l’ocasió per a fer-se fotos i que els signin llibres.

Carme Soler Vendrell, Premi Nacional de Cultura de Còmic 2012, serà la convidada especial de la 2a Trobada d’Il·lustradors de contes el diumenge 16 de setembre. També l’acompanyaran altres il·lustradors com Marc Sardà, Álex Omist, Pere Puig, Inma Llorente i Kim Amate.

Pere Calders i Gemma Lienas rebran els seus Petits homenatges el dissabte 8 de setembre. Entre d’altres activitats, les famílies podran compartir un esmorzar amb l’autora dels diaris de la Carlota -fent una reserva prèviament- i gaudir de l’espectacle  Raspall i altres contes, a càrrec de l’Espina de la Sardina.

La Setmana donarà el tret de sortida al centenari del naixement de l’escriptora i bibliotecària Joana Raspall (1913) el proper dissabte 15 de setembre. Gaudirem d’activitats que tenen l’escriptora com a protagonista, com l’espectacle Meitat tu, meitat jo, de Titelles Marduix i un acte infantil sobre el món de la poesia de Joana Raspall coordinat per l’Eixam d’Amics de la Joana Raspall.

Un vespres de nadons

La de divendres 14 de setembre serà una Tarda de Nadons, una iniciativa poc habitual i pensada especialment per als nens de 0 a 3 anys.  A través de la recomanació lectora s’ensenyarà als pares la varietat – molts cops desconeguda – de llibres que existeix per fomentar la lectura als nadons. A més, es comptarà am diferents espectacles molt sensorials i exclusius per a nadons  com Ballmanetes i Mirem el Piu-Piu a càrrec de Gina Clotet.

Les biblioteques i el públic familiar

Totes les tardes, entre setmana i cap de setmana, hi haurà espectacles per a tota la família proposats per les Biblioteques de Barcelona ibasats en els clàssics de la literatura catalana infantil. Tindran lloc a la plaça de les Biblioteques cada tarda a les 18h. Es podran veure espectacles com El nen gris, de Busti, a càrrec de Mon Mas; Els ocells de Madó Fàtima, de Teresa Duran i El Miquel sobre l’asfalt, de Joaquim Carbó, a càrrec de Titelles Marduix, Poemes vora el mar, d’Olga Xirinacs, a càrrec de David Lain; El zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas, a càrrec de Marta Sorribas i Els contes de la nana Bunilda, de Mercè Company, a càrrec de Mercè Rubí.

Altres activitats que no us podeu perdre

Algunes de les escoles i joves participants a la VIII edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta vindran a La Setmana dels dies 9, 14 i 15 de setembre en horari de tarda i matí a fer-nos lectures en veu alta.

Per als nens i joves que els agradada tocar i remenar llibres, a l’espai infantil i juvenil hi haurà les caixes de lectura, unescaixes plenes d’exemplars  diversos. Cada caixa comptarà amb llibres infantils i juvenils de les diferents editorials que participen a La Setmana i que vendran els seus llibres en alguna caseta.

Dins de la programació familiar també hi haurà tallers de diferents tipus, presentacions de llibres, signatures d’autorsLa Setmana també ha organitzat un programa d’activitats específic per a les escoles.

Tota la informació de les activitats per a tota la família la pots trobar al web:
http://www.lasetmana.cat
A %d blogueros les gusta esto: