La Setmana del Llibre en Català, 30 anys amb l’edició i la lectura en català

.

La Setmana del Llibre en Català (7 al 16 de setembre) celebra el seu 30è aniversari instal·lant La Ciutat de la Lectura amb els seus 55 expositors entre llibreries, editorials, distribuïdors i institucions a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona i amb un programa de més de 200 activitats pensades per aconseguir el principal objectiu de La Setmana, promoure la divulgació de l’edició i la lectura en català, veritable motor de La Setmana durant tota la seva història.

PDF amb el dossier de premsa

Totes les activitats, al dia, a la pàgina web de La Setmana

Les 29 casetes de fusta que formen La Ciutat de la Lectura de La Setmana acolliran un total de 55 expositors entre llibreries, editorials, distribuïdors i institucions, que exposaran, recomanaran i vendran els seus llibres, i el Quiosc.cat, amb 140 revistes.

La Setmana 2011

A més de llibres de fons, el visitant de La Setmana trobarà les últimes novetats editorials. Enguany i per tal de facilitar la localització de llibres, s’ha posat en funcionament un servei de localització de llibres. Els professionals d’algunes casetes, degudament senyalitzades, donaran indicacions d’on trobar els llibres que demani el públic i podran respondre consultes sobre el fons editorial exposat a La Setmana.

Tres dies clau a La Setmana

Divendres 7 de setembre, a les 17.00h, La Setmana obrirà les portes de La Ciutat de La Lectura a l’avinguda de la Catedral. Serà el moment de la inauguració oficial amb el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el president de La Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, acompanyats de petites intervencions artístiques de laCia Insòlitsi el saxofonistaPep Poblet.

El dia 10 de setembre se celebrarà el 30è aniversari de La Setmana amb activitats programades fins a les 12 de la nit. Aquell dia hi haurà actuacions musicals, converses amb alguns dels guardonats amb el Premi Trajectòria, un acte institucional amb els patrocinadors de La Setmana i les biblioteques i una bufada multitudinària d’espelmes.

Lluis Permanyer

Un altre dia important durant La Setmana serà el 13 de setembre amb el lliurament del Premi Trajectòria a l‘escriptor, periodista i editor Lluís Permanyer. El conegut com a cronista de la ciutat de Barcelona serà el 15è guardonat amb aquest premi que es lliura des de 1997 a una personalitat vinculada al món de la cultura catalana.

Un programa ple d’activitats per a gaudir de la lectura

El programa de La Setmana està format per un total de 206 actes i activitats, de les quals més de 60 estan adreçades al públic familiar. El gruix més important de la programació, un 75%, correspon a les propostes dels expositors i les entitats i organitzacions col·laboradores i la resta són iniciatives de la pròpia organització.

La Setmana 2011

El programa d’activitats per a adults organitzat en el marc de La Setmana conté gairebé 150 activitats entre itineraris literaris, esmorzars, aperitius i berenars, converses, presentacions de llibres, tallers… Aquests són algunes de les activitats més destacades.

La programació familiar supera les 60 activitats. Hi trobaran propostes interessants tots els membres de la família, des dels més petits, amb un vespre per a nadons, fins als pares, amb propostes lectores per als seus fills i espectacles d’allò més animats.

Però La Setmana és molt més… Al PDF que pots descarregar fent clic en aquest enllaç trobaràs el dossier de premsa amb tots els seus detalls

A %d blogueros les gusta esto: