Novetats editorials de setembre, de Pagès editors

.

Si vols conèixer totes les novetats del mes de setembre de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar…

  • Però plou poc, de Josep Vallverdú. De vegades considerem que s’ha fet algún progrès, però que no és prou convincent. Ho podem expressar de manera més o menys semblant a quan parlem de la meteorologia i trobem sempre que plou d’una manera anàrquica (“o plou poc o plou massa”, segons Raimon), però quasi sempre ens quedem pobres de líquid. Plou, però no cau mai tot allò que hauria de caure. I aquesta constatació meteorològica la transposem, com una transparència fotogràfica, a la nostra situació nacional, política, social i cultural”. Així situa l’autor el projecte d’aquest dietari d’anotacions creuades: un fet del dia a la vora d’un record d’un altre dia. El resultat és un mosaic diàfan i clarivident.
Clica aquí per llegir les primeres pàgines
  • Francesc Macià en la intimitat, de Zeneida Sardà. El President vist per la seva filla Maria. Des de les seves llargues estades a la finca familiar de Vallmanya (Alcarràs, el Segrià) fins als neguits de l’alta política com a president de la Generalitat, passant per l’empresonament a La Santé de París o l’entrada clandestina a l’Argentina en un petit bot, la trajectòria de Francesc Macià fou intensa, dinàmica i arriscada. El llibre que teniu a les mans reconstrueix, a través de la veu de la filla del President, Maria Macià, les anècdotes familiars de la seva vida. La visió de la filla, tot i ser subjectiva, ens acosta als replecs més desconeguts d’un personatge fascinant de la història de Catalunya.
  • Noviolència. Història d’una idea perillosa, de Mark Kurlansky. «La primera pista, lliçó número u de la història humana sobre el tema de la noviolència, és que no hi ha cap terme per designar-la». El llibre de Mark Kurlansky ens mostra, però, que sempre hi ha hagut persones que l’han practicat. Han estat poques i sovint perseguides per tal com els estats les han considerades perilloses. La noviolència és una de les poques idees revolucionàries de debò, una idea que aspira a canviar del tot la naturalesa de la societat, una amenaça per a l’ordre establert. Kurlansky fa un repàs audaç, concís i original de la noviolència en la història humana oferint, al final del llibre, vint-i-cinc lliçons sobre la naturalesa, el significat, les implicacions i el potencial de la noviolència.
Clica aquí per llegir les primeres pàgines
A %d blogueros les gusta esto: