Si vols conèixer totes les novetats del mes de setembre de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.
De les novetats d’aquest mes cal destacar…
Però plou poc, de Josep Vallverdú. De vegades considerem que s’ha fet algún progrès, però que no és prou convincent. Ho podem expressar de manera més o menys semblant a quan parlem de la meteorologia i trobem sempre que plou d’una manera anàrquica (“o plou poc o plou massa”, segons Raimon), però quasi sempre ens quedem pobres de líquid. Plou, però no cau mai tot allò que hauria de caure. I aquesta constatació meteorològica la transposem, com una transparència fotogràfica, a la nostra situació nacional, política, social i cultural”. Així situa l’autor el projecte d’aquest dietari d’anotacions creuades: un fet del dia a la vora d’un record d’un altre dia. El resultat és un mosaic diàfan i clarivident.
Clica aquí per llegir les primeres pàgines
Francesc Macià en la intimitat, de Zeneida Sardà. El President vist per la seva filla Maria. Des de les seves llargues estades a la finca familiar de Vallmanya (Alcarràs, el Segrià) fins als neguits de l’alta política com a president de la Generalitat, passant per l’empresonament a La Santé de París o l’entrada clandestina a l’Argentina en un petit bot, la trajectòria de Francesc Macià fou intensa, dinàmica i arriscada. El llibre que teniu a les mans reconstrueix, a través de la veu de la filla del President, Maria Macià, les anècdotes familiars de la seva vida. La visió de la filla, tot i ser subjectiva, ens acosta als replecs més desconeguts d’un personatge fascinant de la història de Catalunya.
- N
oviolència. Història d’una idea perillosa, de Mark Kurlansky. «La primera pista, lliçó número u de la història humana sobre el tema de la noviolència, és que no hi ha cap terme per designar-la». El llibre de Mark Kurlansky ens mostra, però, que sempre hi ha hagut persones que l’han practicat. Han estat poques i sovint perseguides per tal com els estats les han considerades perilloses. La noviolència és una de les poques idees revolucionàries de debò, una idea que aspira a canviar del tot la naturalesa de la societat, una amenaça per a l’ordre establert. Kurlansky fa un repàs audaç, concís i original de la noviolència en la història humana oferint, al final del llibre, vint-i-cinc lliçons sobre la naturalesa, el significat, les implicacions i el potencial de la noviolència.
Clica aquí per llegir les primeres pàgines