Lluís Permanyer, Premi Trajectòria 2012

Lluís Permanyer, guardonat amb el Premi Trajectporia 2012.                                   Foto: Roser Vilallonga

L’escriptor, periodista, editor i cronista de la ciutat de Barcelona, Lluís Permanyer, serà guardonat amb el Premi Trajectòria, atorgat per la Comissió Organitzadora de la Setmana del Llibre en Català. L’acte de lliurament se celebrarà el dia 13 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre, a La Setmana, instal·lada a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.

El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana. En aquest sentit, Permanyer ha publicat més d’una vuitantena de llibres, molts d’ells amb Barcelona i la seva història com a eix central, però també ha escrit sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé). És considerat com a cronista de la ciutat per la seva tasca informativa a La Vanguardia, on treballa des de 1966; col·labora a mitjans com la Cadena Ser, TV3 i BTV, i desenvolupa una intensa tasca de conferenciant.

A més del Premi Trajectòria, l’escriptor i periodista ha rebut diversos premis, com el Luca de Tena, el Ciutat de Barcelona, el Pere Quart d’Humor i Sàtira i el Nacional de Periodisme.

El Premi Trajectòria, atorgat per la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, es va instaurar l’any 1997, quan es va premiar Avel·lí Artís Gener, Tísner, li van seguir Lluís Millà, Josep Maria Espinàs, Miquel Martí i Pol, Maria Antònia Oliver, Josep Vallverdú, Teresa Pàmies, Josep Maria Castellet, Roser Capdevila, Emili Teixidor, Quim Monzó, Josep Palau i Fabre, Isabel-Clara Simó, Maria Barbal i Joaquim Carbó, l’any passat.

Aquest guardó l’atorga la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, formada per membres de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (organitzadora de La Setmana), el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; també l’Institut de Cultura i Biblioteques, de l’Ajuntament de Barcelona.

A %d blogueros les gusta esto: