Propostes de Pagès editors per Sant Jordi 2012

23 d'abril Dia internacional del llibre
Diada de Sant Jordi

Sant Jordi és a tocar i a Pagès editors ja està tot a punt per celebrar-ho com cal. Si vols conèixer totes les propostes classificades per seccions, continua llegint…

Novel·la

Miracles perversos, de Carme Torras

La Paula, nascuda a Barcelona i ara establerta a Washington, rep un inquietant correu anònim el dia que es compleix un any de la mort del seu marti, els famès escriptor James Blake. Se li comunica que ha estat triada com a única lectora d’una novel·la inèdita, de la qual rebrà un capítol cada dia. Correu a correu, la Paula es veu immersa en un joc enginyós i enverinat, farcit de mentides, on vida i ficció s’entrecreuen, i el motor que les mou no sap destriar si és la devoció, l’enveja o la bogeria. Perquè… quina relació podia tenir el seu marti amb una persona que l’assetja per correu electrònic?

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

La pell negra, de Zeneida Sardà

Es tracta d’una novel·la d’amor, aventura, il·lusions i desenganys enllaçats per l’atzar a través d’una prosa àgil i delicada que atrapa al lector fins el punt final. L’autora ha publicat una dotzena de llibres, col·labora amb la revista Serra d’Or i escriu guions cinematogràfics.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

La cambra buida, de Emily White

En aquesta intuïtiva i brillant novel·la, Emily White despulla la seva ànima i presenta la seva pròpia experiència d’una forma fascinant i intel·ligent, afrontant amb coratge el que sembla un tema tabú, la solitud. El primer pas és admetre el problema, i aquest llibre esdevindrà una bona eina per a qualsevol persona que en algun moment s’hagi sentit sola, perquè la soledat necessita un tractament, com qualsevol altre trastorn mental. Traduïda a sis idiomes, La cambra buida redefineix el concepte de soledat i proporciona esperança a qui en pateix. Sens dubte, una obra mestra d’una honestedat impressionant sobre un estat d’ànim que tot i ser universal, cada cop és més conegut i alhora més ignorat.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Un amor sense vel, de Dúnia Carulla

No és una novel·la d’un amor qualsevol, és la crònica directa i escrita en primera persona d’una parella que ha de fer front als problemes generats pel fet que ell és un marroquí i professa la fe islàmica i ella una noia catalana educada en la cultura cristiana. És un testimoni real explicat en forma de novel·la.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Detalls culinaris, de Josep Torrent

Un nou lliurament de l’investigador Damià Surrell, que ha obtingut el Premi Ferran Canyameres de novel·la 2010.L’autor, que havia estat cap de la policia local d’Olot en dues etapes, va rebre el 19è premi Ferran Canyameres, que organitza Òmnium Cultural, per aquesta obra. Torrent ja havia rebut aquest guardó el 2008 per la seva obra La Mirora mata els dimarts, també editada per Pagès editors.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Relats breus 

Els elefants interiors, de Xavier Vidal

Un recull d’històries on els personatges intenten canviar el destí, gestionen com poden les circumstàncies més imprevistes i es revelen per lliurar-se de les lloses quotidianes que no han triat. Són relats on l’humor és essencial, on la ironia és omnipresent i conviu amb la revenja, l’amor, l’autocompassió, els tòpics i la reflexió sobre l’aleatorietat de la nostra existència.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.   Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Història

La Guerra Civil a les Garrigues, de Josep Rubió

El llibre aborda per primera vegada de forma global tot el període bèl·lic, des de l’intent de cop d’estat fins a la total ocupació militar de la comarca de les Garrigues. El treball que s’ofereix s’ha plantejat sota tres eixos fonamentals. Una primera part introductòria per apropar el lector a la comarca de les Garrigues fins a l’any 1936. El segon eix és l’estudi de la comarca a la rereguarda per descobrir, per primera vegada, la participació garriguenca en el suport als rebels. L’anàlisis rigorosa de la repressió revolucionària a la rereguarda ens portarà a descobrir les 157 víctimes civils o les 26 religioses, a més de saber quan i com es van saquejar les esglésies, convents i altres. Per primer cop es desglossa l’actuació del Tribunal Popular de Lleida a la comarca, amb un total de 126 persones processades. S’aprofundeix en la creació de les col·lectivitats agrícoles, un total de 23, procés titllat per alguns com l’única i autèntica revolució social de la guerra. Finalment, el tercer gran eix se centra en l’arribada del conflicte bèl·lic als municipis garriguencs.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.  Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Memòries d’un emboscat, de Josep Ballester

Narrat en primera persona per un noi de divuit anys, aquest llibre és un testimoni riquíssim de la vida dels emboscats. Josep Ballester ens explica què menjaven, on dormien, com passaven el temps, com els arribaven les notícies, com va ser la seva relació amb l’exercit republicà i, en definitiva, com era el dia a dia d’uns homes fora de la llei en ple conflicte bèl·lic. Sense fer filosofia, mostrant més la impressió del moment que no una concreta i explícita idea política, tot explicant detalls quotidians, el text ens endinsa en un món massa desconegut que afectà molts llocs de la rereguarda de Catalunya durant la Guerra Civil.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

La infància, una història fosca, de Joan Pinilla

Una història fosca és el que, malauradament, ha estat l’existència dels infants des de l’antiguitat fins amitjan segle XX al nostre entorn. La realitat que els ha tocat viure es fa palesa amb una frase de l’historiador Lloyd deMause: “la història de la infància és un malson del qual hem començat a despertar fa molt poc.” La primera part de l’obra tracta de la infància, el seu entorn i de la violència que han patit els nens, com ara l’infanticidi, l’abandonament, el maltractament, també parla de les mancances de la criança a dida, l’analfabetisme, el treball des de la més tendra infantesa i de com massa nens comparteixen les presons amb adults en un ambient promiscu. La segona part tracta de l’acolliment de la quitxalla i es descriu la vida dels infants en els grans centres existents a Catalunya.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.  Per aconseguir la coberta fes clic aquí. 

La cuina dels castells, de Josep M. Morell

És un receptari de plats antics; molts d’ells són de la cuina medieval i, per tant, l’autor ha procurat restaurar-los, per tal que es puguin cuinar a casa sense cap dificultat. Hi trobareu plats amb aliments autòctons: en aquella època pràcticament tot circulava entre el pa, l’ordi, el blat, les cebes, els alls, les arengades, el bacallà salat, les carbasses, la farina o la cansalada.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.
Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Biografia

Josep Suñol i Garriga, de Jordi Badia

Jordi Badia, exdirector de comunicació del F.C. Barcelona, cap d’Esports i subdirector d’Informació del diari avui,ha publicat llibres com Crònica del Nuñisme (2003 o El Barça al descobert (2009). Un treball ambiciós de recerca, però també una narració enriquidora que transcorre amb fluïdesa i no perd l’interès. Estem davant d’un text de referència que pretén aproximar-se a la biografia més enllà de les circumstàncies de la seva mort tràgica i analitzar l’obra i, en segon lloc, cercar les causes del silenci amb què va ser cobert durant seixanta anys, perquè ens mou el convenciment que del seu entrellat en traurem una comprensió més exacta i pregona tant de la figura de Josep Suñol com de Catalunya.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

El bisbe novell, de N.Vilaseca i M. Trilla

En aquesta biografia la periodista Noemí Vilaseca i el fotògraf Marc Trilla parlant amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i donen resposta a preguntes com: Qui no té curiositat de conèixer els motius pels quals un capellà és nomenat cap d’una diòcesi amb només quaranta-un anys? Qui no es pregunta pels factors que expliquen la transformació d’un jove per passar d’una visió progressista de l’Església a la defensa de l’ortodòxia? Com veu aquest prelat la integració dels homosexuals en la fe cristiana? Com explica la sexualitat? Què en pensa de l’existència d’una Església catalana?

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Entrevistes

El fil invisible, de Josep Gamell

Conversa amb setze celebritats de la societat catalana. El llibre constitueix un calidoscopi, una galeria de retrats de la Catalunya de principis del segle XXI, i ens diu puntualment qui són, com pensen, com actuen alguns dels nostres ciutadans més representatius en àmbits molt diversos.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.  Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Assaig

Per què volem un Estat propi?, de DD. AA.

Una seixantena de personatges de la vida intel·lectual i cívica expliquen per quina raó creuen que Catalunya hauria de tenir Estat propi. Els arguments són múltiples i variats i responen al perfil personal i professional de cadascú. L’edició del llibre ha estat a càrrec .

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Futbol per la llibertat, de Ramon Usall

Aquest assaig ens transporta al paper que aquest esport ha jugat en el combat per la llibertat dels pobles i contra el colonialisme, en la denúncia del feixisme i del racisme, o en la seva aportació a la lluita per les llibertats democràtiques i la justícia social.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

El preu de la memòria, de Ramon Alberch

L’autor d’aquest assaig que durant el període 2004-2010 va ser el responsable dels arxius del govern de la Generalitat, de manera que li va tocar viure de ben a prop episodis tan convulsos com el de l’Arxiu Centelles o els papers de Salamanca. En els darrers temps, el conegut com a cas Centelles, ha tingut un ressò extraordinari als mitjans de comunicació. La història d’un arxiu amb imatges excepcionals de la segona república i la guerra civil preservat per Agustí Centelles que finalment ha anat a raure a la ciutat de Salamanca per decisió dels fills, ha generat l’interès de molts ciutadans. En aquest llibre, Ramon Alberch, bon coneixedor del tema, ens apropa a les claus del debat i ens desvetlla algunes de les incògnites d’aquest controvertit afer.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Llibre pràctic

El poder de la por, de Jorge L. Tizón

El Doctor en Psiquiatria es pregunta On guardem els nostres temors quotidians?. La por s’ha convertit en un dels sentiments dominants en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives (calamitats climatològiques, guerres o crisis econòmiques galopants) com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell (fòbia, ansietat, terror, angoixa, pànic, incertesa). A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació de masses sobre la nostra conducta provoca que els temors ens semblin més terribles del que realment són. El professor Tizón aborda, de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector, la naturalesa i el poder de la por. Intenta situar cadascun dels temors en el seu context just, per a mostrar on guardem les nostres pors i mirar d’explicar-nos com gestionar- los a la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobre tot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel·ligència emocional. Amb el bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases per a que cada persona pugui viure sense por.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.
Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

La generació Google, de Eugènia de Pagès

Actualment a l’escola, la dispersió mental de l’alumnat més la manca de límits és una combinació letal per a qualsevol aprenentatge. Què és pot fer? D’una banda, es proposa revisar l’excessiva permissivitat, de la qual s’explica d’on arrenca i perquè està tan arrelada a casa nostra, i d’altra introduir contrapesos a les aules a la manca d’atenció sostinguda i concentració de les noves fornades d’alumnes que dificulta greument la seva formació acadèmica i personal.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

L’art de saber estar sol, de Francesc Torralba

La soledat no és un objecte, ni una cosa. Tampoc no és un bé que puguem vendre o comprar. És una vivència de l’ànima, una experiència per la qual podem passar. L’ésser humà no és tan sols l’animal social que teixeix vincles amb els seus per defensar-se dels enemics i per ajudar-se mútuament. També es retira, pren distància, s’allunya de la comunitat, no per despit, ni per odi; senzillament perquè en sent la necessitat i creu que li fa bé. Un home que freqüenta la solitud es converteix en un home diferent del que era, canvia de to i de registre, adopta noves formes de via i la seriositat i la gravetat embolcallen la seva personalitat. Aquest llibre no és un manifest contra la solitud. Tampoc és una defensa de la vida solitària. És una apologia de la soledat, d’aquest bell estat tan necessari per al desenvolupament ple de la persona i de les seves facultats.

Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Filosofia

Vida espiritual en la societat digital, de Francesc Torralba

Aquest és un treball de d’anàlisi de caire filosòfic i antropològic, però sense deixar de tocar mai els peus a terra, suggereix quin tipus de vida espiritual ha començat a aparèixer a la nostra societat del segle XXI, lligada absolutament amb el món dels ordinadors, internet i les xarxes socials.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.
Per aconseguir la coberta fes clic aquí. 

Yijing, de Jordi Vilà

És el clàssic que més influència ha exercit en la cultura xinesa durant els darrers 3.000 anys, a més de despertar una enorme fascinació a Occident. Ara el podem gaudir per primer cop en català, en una edició completa i traduïda directament del xinès antic, acompanyat de les darreres versions trobades el 1973 a les excavacions de Mawangdui que fins ara només es trobaven disponibles en anglès.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.  Per aconseguir la coberta fes clic aquí. 

Poesia

Obra completa punt u, de Carles Hac Mor

Lluny del rastreig mil·limètric, de l’erudició empolsada, de la interpretació dogmàtica, les obres completes de Carles Hac Mor són un pas més cap a l’assumpció de les paradoxes de la incoherència: unes obres per sempre incompletes: ombres pàl·lides d’allò que fou: un impuls per dur Carles Hac Mor encara molt més enllà d’allò que va ser abans de Carles Hac Mor: un ajut per enllosar els camins que hem de fer entre tots navegant cadascú el seu per tal de poder-los desfer.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí. Per aconseguir la coberta fes clic aquí.

Belles Arts

Dibuixos i caricatures de Jesús Moncada, de Mercè Biosca

El llibre recull un total de 150 dibuixos i dedicatòries que Moncada havia adreçat a gent ben diversa: persones relacionades amb el món editorial, escriptors, familiars… acompanyat cada un d’ells d’una breu nota explicativa redactada a fi de contextualizar-los. Tant de bo que aquesta mostra pugui ajudar els lectors i lectores a conèixer millor tant la faceta plàstica de Jesús Moncada com el seu tarannà i, en definitiva, els permeti endinsar-se una mica més en el ric món moncada.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí.
Per aconseguir la coberta fes clic aquí.
 
A %d blogueros les gusta esto: