Francesc Torralba reflexiona sobre la «Vida espiritual en la societat digital» en un nou llibre editat per Pagès editors

Francesc Torralba ho diu a les primeres pàgines del seu nou llibre Vida espiritual en la societat digital (Pagès editors): Vivim immersos en plena era digital. La pantalla forma part de la vida professional, però també de la nostra vida familiar i del lleure. Cada cop passem més estona al seu davant. Sense ser-ne del tot conscients, els hàbits de treball, de consum, de producció i de relació s’han transformat vertiginosament.

L’era digital ofereix, com veurem al nou llibre de Francesc Torralba (editat en català per Pagès editors i en castellà per Editorial Milenio), unes possibilitats úniques en la història per al desenvolupament espiritual de la persona. La xarxa telemàtica és una gran àgora en la qual persones amb distintes sensibilitats i necessitats es troben, comparteixen les seves experiències i es transfereixen mútuament coneixements, pràctiques i experiències, també rituals i vivències espirituals.

El doctor en teologia i en filosofia explica que:

s’ha estudiat l’impacte que té la societat digital en la vida corporal, psicològica i social de la persona, però encara cal aprofundir molt sobre l’efecte que té en el creixement i en el desenvolupament de la seva vida espiritual. ens proposem, modestament, contribuir a eixamplar aquest camp de recerca.

A Vida espiritual en la societat digital Torralba reflexiona sobre algunes qüestions relacionades sobre l’univers tecnològic en el que vivim i es pregunta, l’era digital…

  • deixa lloc per als valors espirituals?
  • és una font de creativitat o una gàbia que engarjola l’espiritualitat?
  • potencia el sentit de meravella davant del món?
  • activa l’anhel espiritual, la voluntat de sentit, de benvolença i de gratitud? o bé, tot el contrari: ¿cal desconnectar de tot per retrobar-se amb un mateix i captar el desig fonamental?
  • és necessari desertar de les xarxes socials per conrear la vida espiritual?
  • la tecnologia ajuda a connectar amb el fons insondable d’un mateix o bé genera processos d’evasió?

estaria temptat de contestar que la vida espiritual és incompatible amb el desenvolupament tecnològic i robòtic de les societats, diu Torralba. Això no obstant, en aquestes societats s’experimenta un vertader anhel espiritual, el desig d’una vida distinta, la set d’una forma de viure basada en els valors espirituals.

Sobre l’autor

Francesc Torralba i Roselló (Barcelona, 1967) és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). És Professor de la Universitat Ramon Llull i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis i reconeixements, entre ells el Premi Extraordinari de Llicenciatura i el de Doctorat, així com diversos premis d’assaig. Ha publicat una quarantena de llibres. Entre els més celebrats hi ha Rostres del silenci (1996), Cent valors per viure (2001), La Biblioteca Francesc Torralba i, sobre tot, L’art de saber estar sol i L’art de saber escoltar, traduït a l’alemany, el francès, l’italià i el castellà i del qual se n’han venut més de 15.000 exemplars en català.

Per llegir les primeres pàgines clica aquí 
Per descarregar la coberta clica aquí 
A %d blogueros les gusta esto: