Descobreix qui és i què pensa «El bisbe novell» en el llibre editat per Pagès editors i Editorial Milenio

Qui no té curiositat de conèixer els motius pels quals un capellà és nomenat cap d’una diòcesi amb només quarantaun anys? Qui no es pregunta pels factors que expliquen la transformació d’un jove per passar d’una visió progressista de l’Església a la defensa de l’ortodòxia? Com veu aquest prelat la integració dels homosexuals en la fe cristiana? Com explica la sexualitat? Què en pensa de l’existència d’una Església catalana?

Aquests són només alguns dels interrogants que desvetllen una periodista, Noemí Vilaseca, i un fotògraf, Marc Trilla, a El bisbe novell. editat en català per Pagès editors i en castellà per Editorial Milenio.

El llibre es presentarà dimecres dia 1 de febrer a la Llibreria Claret (Roger de Llúria, 5 de Barcelona) a les 19.30h

A Solsona, en la diòcesi més rural i una de les més envellides de Catalunya, el 12 de desembre de 2010 va ser ordenat el bisbe més jove de l’Estat, Xavier Novell i Gomà. En menys d’un any esdevindria un bisbe en boca de molta gent, més enllà dels confins del bisbat. El prelat solsoní pot ser qualificat de papista, renovador, conservador i mediàtic. Però defuig les etiquetes. El llibre El bisbe novell són fruit d’unes quantes converses en profunditat amb el bisbe Xavier Novell sobre qualsevol dels temes en què es pronuncia l’Església i narren el trajecte vital que l’ha dut d’una masia d’un micropoble rural de l’Urgell fins al Palau Episcopal de Solsona, passant dues vegades per Roma.

Sobre els autors

Noemí Vilaseca (Solsona, 1980) és periodista especialitzada en comunicació política i direcció de protocol i organització d’esdeveniments. Actualment és responsable de comunicació i protocol a l’Ajuntament de Solsona, i forma part de l’equip d’informatius de Solsona FM. Ha col·laborat amb mitjans de comunicació escrits, com el diari Regió7 i la revista Descobrir. Ha publicat els llibres El Carnaval de Solsona, la història d’un desafiament genuí (2011) i Solsona, la Festa Major (2007). Escriu articles d’opinió al bloc http://emdicnoemi. blogspot.com i al NacióSolsona.cat.

Marc Trilla (Manresa, 1979) és fotògraf freelance des de 2004. Ha col·laborat amb diversos mitjans i empreses de comunicació escrits i televisius. També treballa com a formador en imatge digital. És autor de les fotografies dels llibres El Carnaval de Solsona, la història d’un desafiament genuí (2011) i Solsona, la Festa Major (2007).

A %d blogueros les gusta esto: