La col·lecció sobre la noviolència, de Pagès editors, disposa ja de quatre títols

.

.

.

.

.

.

.

El dia 30 de gener es celebra el Dia Internacional de la Noviolència i la Pau i, amb aquest motiu, et recordem que Pagès Editors, amb la col·laboració de l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), ha editat la col·lecció Noviolència i lluita per la pau. Aquesta col·lecció consta de quatre títols: dos publicats l’any 2011 (Gandhi avui: Noviolència per a una nova era política, de David Cortright i El Mètode de la Noviolència, d’Aldo Capitini) i dos més publicats al gener de 2012 (Els Anomenats Pacifistes: la noviolència a l’estat espanyol, de John Paul Lederach i La força de la gent: resistència no armada i solidaritat global, de Howard Clark)
El Dia Internacional de la Noviolència i la Pau, també conegut com el Dia Escolar de la No-violència i la Pau propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Si vols llegir un breu comentari de cada llibre i accedir a les seves primeres, continua llegint…

Gandhi avui. Noviolència per a una nova era política, de David Cortright.

El llibre Gandhi avui, de David Cortright, ens presenta una bona síntesi de l’estratègia noviolenta gandhiana i del seu desenvolupament posterior, particularment als Estats Units. L’autor analitza les pràctiques dels moviments socials que han optat per la noviolència, n’extreu principis i regles i les aplica a temes punyents com el terrorisme. En suma, ofereix una refl exió sobre l’actualitat pràctica del pensament de Gandhi en una era política nova, amb nous rostres de la violència, i obre camins per lluitar per la pau i la justícia des de la noviolència.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines

El mètode de la noviolència, de Aldo Capitini

Aldo Capitini va escriure aquesta guia sobre el mètode de la noviolència l’any 1967, però el llibre no va tenir ni la difusió ni la infl uència que s’hauria merescut entre la generació del 1968. L’obra conté els principis de la noviolència i un compendi de pràctiques i de tècniques descrites i il·lustrades sintèticament, amb referències històriques a experiències concretes realitzades a Itàlia i a la resta del món. El mètode de la noviolència pot ésser de gran rellevància per als problemes polítics i ètics d’avui perquè il·lumina la relació que hauria d’existir entre els mitjans i els objectius en la política i en l’acció social, entre el respecte a la llei i la desobediència civil.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines

Els anomenats pacifistes. La noviolència a l’estat espanyol, de John Paul Lederach

Lederach reconstrueix en aquest llibre pioner (1984) la breu història de la noviolència activa a Espanya amb l’objectiu d’explicar amb exemples pràctics la concepció ètica i la forma de fer política del pacifi sme radical. L’obra es basa en treball empíric i en nombroses entrevistes, dues de les quals -a Gonzalo Arias i a Lluis M. Xirinacs- es publiquen en aquesta edició. Aquest petit gran llibre ha esdevingut un clàssic que calia reeditar en un moment en què les revoltes pacífiques contra les dictadures a Tunísia i Egipte o l’aparició del moviment dels indignats estan despertant l’interès de les noves generacions per conèixer la genealogia d’una manera de lluita que tant de bo es convertís en hegemònica.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines

La força de la gent. Resistència no armada i solidaritat global, de Howard Clark

Arreu del món els moviments noviolents són al capdavant de la solidaritat humana i de la resistència a la injustícia i l’opressió, tot i no ser prou coneguts. Els textos que componen La força de la gent situen les lluites noviolentes en un context internacional i argumenten que una funció essencial de la solidaritat consisteix a reforçar el contrapoder dels qui resisteixen la dominació i l’opressió. Destacant l’apoderament, la diversitat i la creativitat de moviments d’arreu del món, l’obra mostra com aquests aporten solidaritat, esperança per a tothom i ajuden a transformar els conflictes. Aquest llibre s’ha d’incloure a la caixa d’eines de tots els activistes, investigadors, educadors i estudiants.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines
A %d blogueros les gusta esto: