Novetats editorials de gener, Pagès editors

Si vols conèixer totes les novetats del mes de novembre de Pagès editors, només cal que facis aquí, el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

A més de les novetats aquí incloses, em permeto ressaltar altres novetats publicades recientment perquè poden ser del teu interés…

A El poder de la por el Dr. Jorge L. Tizón es pregunta On guardem els nostres temors quotidians?. La por s’ha convertit en un dels sentiments dominants en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives (calamitats climatològiques, guerres o crisis econòmiques galopants) com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell (fòbia, ansietat, terror, angústia, pànic, incertesa). A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació de masses sobre la nostra conducta provoca que els temors ens semblin més terribles del que realment són. El professor Tizón aborda, de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector, la naturalesa i el poder de la por. Intenta situar cadascun dels temors en el seu context just, per a mostrar on guardem les nostres pors i mirar d’explicar-nos com gestionar- los a la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobre tot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel·ligència emocional. Amb el bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases per a que cada persona pugui viure sense por.

La infància, una història fosca, de Joan Pinilla Pérez de Bustos. Una història fosca és el que, malauradament, ha estat l’existència dels infants des de l’antiguitat fins a mitjan segle xx al nostre entorn. La realitat que els ha tocat viure es fa palesa amb una frase de l’historiador Lloyd deMause: “la història de la infància és un malson del qual hem començat a despertar fa molt poc.” La primera part de l’obra tracta de la infància, el seu entorn i de la violència que han patit els nens, com ara l’infanticidi, l’abandonament, el maltractament, també parla de les mancances de la criança a dida, l’analfabetisme, el treball des de la més tendra infantesa i de com massa nens comparteixen les presons amb adults en un ambient promiscu. La segona part tracta de l’acolliment de la quitxalla i es descriu la vida dels infants en els grans centres existents a Catalunya.

A %d blogueros les gusta esto: