«El poder de la por» de Jorge L. Tizón, editat per Pagès Editors, ens convida a reflexionar sobre els temors quotidians

¿Mantindrem la nostra feina?, Arribarem a final de mes? El nou govern sorgit de les urnes ¿ens traurà de la crisi?

La por s’ha convertit en un dels sentiments dominants en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives (calamitats climatològiques, guerres o crisis econòmiques galopants) com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell (fòbia, ansietat, terror, angústia, pànic, incertesa). A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació de masses sobre la nostra conducta provoca que els temors ens semblin més terribles del que realment són. Aquesta és l’idea en la que es basa El poder de la por, escrit pel professor Jorge L. Tizón i editat per Pagès editors.

El professor Jorge L. Tizón aborda de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector la naturalesa i el poder de la por a El poder de la por (Pagès editors). En ell l’autorintenta situar cadascun dels temors en el seu context just, per a mostrar on guardem les nostres pors i mirar d’explicar-nos com gestionar- los a la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobre tot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel·ligència emocional.

Amb el bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases per a que cada persona pugui viure sense por.

Continguts d’El poder de la por

El poder de la por està estructurat en vuit capítols ampliament explicat amb un llenguatge entenedor per a tothom:

  1. Sobre l’emoció i el poder de l’emoció en la vida quotidiana dels humans actuals.
  2. Una gran perseguidora: la por
  3. Però la por no és solament una perseguidora. El valor (adaptador i psicològic) de la por
  4. Psicodinàmica de la por
  5. Pors patològiques. Temors i fòbies
  6. Les nostres noves pors. Els temors en una societat líquida
  7. Què hem de fer amb les «nostres pors de cada dia»?
  8. Què hem de fer amb les nostres pors «patològiques»?

El llibre està també disponible en llengua castellana amb el títol: El poder del miedo, editado por Editorial Milenio.

Sobre l’autor

Jorge L. Tizón és doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, ​​psiquiatre en atenció primària, psicoanalista i neuròleg. Dirigeix ​​equips de recerca i ha estat distingit amb el Premi d’Excel · lència en qualitat en Psiquiatria i Salut Mental (2009), la Menció Honorífica de reconeixement de mèrits «com a pioner en el treball i la investigació sobre mental i migracions» (2010) i el Premi a l’Excel · lència professional del Col · legi de Metges de Barcelona (2010).

Entre les seves publicacions, destaquen els títols Protocols i programes elementals per a l’atenció primària a la salut mental (Herder, 1997), L’humor en la relació assistencial (Herder, 2006) i Psicoanàlisi, processos de dol i psicosi (Herder, 2007).

A %d blogueros les gusta esto: