Lluís Pagès, fundador de Pagès editors, guardonat amb dos premis cívics en només cinc dies

Xavier Trias fa lliurament del premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluis Carulla, a Lluís Pagès, de Pagès editors

L’editor Lluís Pagès, fundador de Pagès editors i Editorial Milenio, va rebre ahir el Premi d’Actuació Cívica atorgat per la Fundació Lluís Carulla, en la seva XXIX edició. A més, el proper dissabte, 26 de novembre, l’editor rebrà també el premi Culturalia, del Centre Cultural de Tàrrega.

Lluís Pagès entre la resta de guardonats amb el premi d'Actuació Cívica, atorgat per la Fundació Lluís Carulla

La Fundació Lluís Carulla ha atorgat un dels premis d’Actuació Cívica a l’editor Lluís Pagès pel seu treball a favor de la cultura i el llibre al llarg de més de vint anys. L’acte de lliurament del guardó es va celebrar ahir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i va ser presidit per Xavir Trias, alcalde de la ciutat, qui li va fer lliurament del premi. En el mateix acte es va concedir el Premi d’Honor Lluís Carulla a Isona Passola, productora de la pel·lícula “Pa negre”.

Lluís Pagès, que se sent molt orgullós del premi, va comentar que durant el dinar previ al lliurament de premis va descobrir que «la majoria dels guardonats han publicat, en un moment o un altre, un llibre a Pagès editors«. Val a dir que Lluís Pagès, al capdavant de Pagès editors, ha publicat més de 2.100 llibres en català i aranès-occità al llarg d’aquests anys. La seva feina, en contacte directe amb la cultura l’ha dut a crear així mateix l’Editorial Milenio per a llibres en llengua castellana. Ahora la seva activitat editorial l’ha dut també a la fundació de l’empresa distribuïdora de publicacions Nus de Llibres. Lluís Pagès ha estat president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, tasca que va desenvolupar tot coincidint amb la participación de la Cultura Catalana com a convidada a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007

Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla i Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro han estat els membres del jurat que han triat els guanyadors d’aquest any.

Lluís Pagès guardonat també amb el Premis Culturàlia
D’altra banda, dissabte vinent, 26 de novembre, Lluís Pagès rebrà el guardó intercomarcal dels Premis Culturàlia per la seva trajectòria a favor de la cultura i el civisme. Els Premis Culturàlia els atorga el Centre Cultural de Tàrrega i el seu lliurament tindrà lloc en el decurs d’un sopar que se celebrarà en un restaurant de la capital de l’Urgell.

A %d blogueros les gusta esto: