«La infancia, una història fosca», de Joan Pinilla editat per Pagès editors

Una història fosca és el que, malauradament, ha estat l’existència dels infants des de l’antiguitat fins a mitjan segle xx al nostre entorn. La realitat que els ha tocat viure es fa palesa amb una frase de l’historiador Lloyd deMause: “la història de la infància és un malson del qual hem començat a despertar fa molt poc”

Al llibre La infància una història fosca, Joan Pinilla fa un repàs profuns de les condicions de la vida dels nens i nenes a Catalunya a travès dels segles. A continuació podeu veure un vídeo amb unes paraules de Joan Pinilla on parla del llibre editat per Pagès editors.La primera part de La infància una història fosca tracta de la infància, el seu entorn i de la violència que han patit els nens, com ara l’infanticidi, l’abandonament, el maltractament, també parla de les mancances de la criança a dida, l’analfabetisme, el treball des de la més tendra infantesa i de com massa nens comparteixen les presons amb adults en un ambient promiscu. La segona part tracta de l’acolliment de la quitxalla i es descriu la vida dels infants en els grans centres existents a Catalunya.

Pròleg de Francesc Torralba (primeres frases):

Aquesta monumental obra, segur que ocuparà un lloc de relleu en els estudis històrics sobre la infància a Catalunya. Hauria de ser un llibre de referència per a tots aquells col·lectius que tenen cura de la infància, especialment per als mestres i els educadors, però també per als pares i les mares, perquè tinguin memòria de la barbàrie, d’allò que mai més no pot tornar a ésser i, a la vegada, perquè sigui també un estímul per continuar lluitant per la defensa dels drets de l’infant en el present i en el futur, aquí i a tot arreu…

Sobre l’autor

Joan Pinilla Pérez de Bustos (Manresa, 1944) és llicenciat en filosofia, graduat en psicologia social i màster en direcció de màrqueting. Ha dedicat tota la seva activitat laboral a la publicitat. Va iniciar la seva carrera professional com a professor de psicologia a l’Escuela Oficial de Publicidad de Barcelona i ha dirigit importants agències de publicitat. És cofundador i president de l’Instituto Superior de Marketing de Barcelona i professor del Màster de Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional de la UAB. Joan Pinilla ha estat un dels primers valedors de la importància del màrqueting a les ONG i en aquest context contribueix en projectes solidaris. També ha estat el creador i director de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”. Participa en la creació d’algunes ONG i actualment col·labora com a assessor i director de màrqueting i comunicació amb Aldees Infantils SOS de Catalunya.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines

Per descarregar la coberta, clica al damunt d’ella o aquí.

A %d blogueros les gusta esto: