Butlletí de novetats de Pagès editors, mes de novembre

.

Si vols conèixer totes les novetats del mes de novembre de Pagès editors, només cal que facis aquí, el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

Entre les novetats més interessants d’aquest mes volem destacar-te:

  • A El poder de la por Jorge L. Tizón es pregunta On guardem els nostres temors quotidians?. La por s’ha convertit en un dels sentiments dominants en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives (calamitats climatològiques, guerres o crisis econòmiques galopants) com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell (fòbia, ansietat, terror, angústia, pànic, incertesa). A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació de masses sobre la nostra conducta provoca que els temors ens semblin més terribles del que realment són. El professor Tizón aborda, de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector, la naturalesa i el poder de la por. Intenta situar cadascun dels temors en el seu context just, per a mostrar on guardem les nostres pors i mirar d’explicar-nos com gestionar- los a la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobre tot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel·ligència emocional. Amb el bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases per a que cada persona pugui viure sense por.

Per descarregar la coberta, clica al damunt d’ella o aquí.

A més de les novetats aquí incloses, em permeto ressaltar altres novetats publicades recientment perquè poden ser del teu interés…

  • La infància, una història fosca, de Joan Pinilla Pérez de Bustos. Una història fosca és el que, malauradament, ha estat l’existència dels infants des de l’antiguitat fins a mitjan segle xx al nostre entorn. La realitat que els ha tocat viure es fa palesa amb una frase de l’historiador Lloyd deMause: “la història de la infància és un malson del qual hem començat a despertar fa molt poc.” La primera part de l’obra tracta de la infància, el seu entorn i de la violència que han patit els nens, com ara l’infanticidi, l’abandonament, el maltractament, també parla de les mancances de la criança a dida, l’analfabetisme, el treball des de la més tendra infantesa i de com massa nens comparteixen les presons amb adults en un ambient promiscu. La segona part tracta de l’acolliment de la quitxalla i es descriu la vida dels infants en els grans centres existents a Catalunya.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines

Per descarregar la coberta, clica al damunt d’ella o aquí.

  • Josep Suñol Garriga, viure i morir per Catalunya, escrit pel periodista Jordi Badia, exdirector de comunicació del F.C. Barcelona, cap d’Esports i subdirector d’Informació del diari Avui. Ha publicat llibres com Crònica del Nuñisme (2003 o El Barça al descobert (2009). Un treball ambiciós de recerca, però també una narració enriquidora que transcorre amb fluïdesa i no perd l’interès. Estem davant d’un text de referència que pretén aproximar-se a la biografia més enllà de les circumstàncies de la seva mort tràgica i analitzar l’obra i, en segon lloc, cercar les causes del silenci amb què va ser cobert durant seixanta anys, perquè ens mou el convenciment que del seu entrellat en traurem una comprensió més exacta i pregona tant de la figura de Josep Suñol com de Catalunya.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines.

Per descarregar la coberta, clica al damunt d’ella o aquí.

  • La pell negra de Zeneida Sardà, una novel·la d’amor, aventura, il·lusions i desenganys enllaçats per l’atzar a través d’una prosa àgil i delicada que atrapa al lector fins el punt final. L’autora ha publicat una dotzena de llibres, col·labora amb la revista Serra d’Or i escriu guions cinematogràfics.

Clica aquí per llegir les primeres pàgines.

Per descarregar la coberta, clica al damunt d’ella o aquí.

A %d blogueros les gusta esto: