Un llibre de Pagès editors presentat al Parlament de Catalunya

D'esquerra a dreta, Jordi Badia, Joaquim Nadal, Mario Romeo (Fund. Esport i Ciutadania), Núria de Gispert, Margarita Ruiz (Fund. Suñol), Joan Ridao i Lluís Pagès

Per primera vegada un llibre de Pagès editors ha estat presentat al Parlament de Catalunya. Es tracta de Josep Suñol i Garriga. Viure i morir per Catalunya, escrit pel periodista Jordi Badia, que explica la vida de qui va ser un destacat home a la vida política catalana i de qui enguany es commemora el 75 aniversari del seu afusellament a mans de les tropes franquistes. A més de ser fundador i militant d’Acció Catalana i militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, Suñol Garriga també va ser president del Fútbol Club Barcelona i de la Federació Catalana de Futbol. També va impulsar periòdics de qualitat, influència i popularitat tan notables com va ser La Nau dels Esports i La Rambla.

A primera fila de la sala d’actes el doctor Moisés Broggi i, molt a prop seu dos expresidents del Barça: Agustí Montal i Raimon Carrasco. Cap d’ells ni de les gairebé 300 persones que omplien la sala, es van perdre les paraules de Joaquim Nadal, que va ser l’encarregat de fer la glosa de la figura de Suñol Garriga i de la presentació del llibre, en la seva qualitat d’historiador. Després de les paraules de Nadal, qui va elogiar l’edició del llibre a cura de Pagès editors, del  van seguir les de l’autor del llibre, les de l’autor. A continuació va ser Joan Ridao, en la seva qualitat d’exsecretari general d’Esquerra Republicana, partit al qual pertanyia Suñol. Per últim van prendre la paraula els presidents de de les fundacions Suñol i Esports i Ciutadania. Va posar el punt i final Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, qui va tenir un sentit record a la familia de Suñol Garriga i especialment al seu fill que no va poder assistir a la presentació per problemes de salut, i va oferir el parlament per nous actes en record a Suñol i Garriga.

Més informació sobre Josep Suñol i Garriga. Viure i morir per Catalunya a aquest enllaç.

Lluís Pagès durant el seu discurs a la presentació de "Josep Suñol i Garriga"
Núria de Gispert saluda Lluís Pagès minuts abans que comenci la presentació del llibre
Petita vista de la sala d'actes on es van reunir unes 300 persones
Moises Broggi a la primera fila seguinla presentació del llibre
A %d blogueros les gusta esto: