Un manuscrit de Salvador Espriu, estrella de l’exposició 60 anys de Fira

Manuscrit de Salvador Espriu que es pot veure a l'exposció "60 Anys de Fira"

Una setmana després de la inauguració de la 60a. Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ja es pot veure la tendència de compra entre els moltíssimes aficionats que la visiten. El que també ha despertat un gran interès és el manuscrit de puny i lletra de Salvador Espriu de quatre fulls amb lletra minúscula que recull el pregó que va llegir a la inauguració de la Fira de 1976, sense cap dubte, un veritable tresor bibliogràfic.

Llibres per totes les butxaques

Les persones que visiten la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern tendeix a adquirir llibres econòmics, fins a 20€, i de temàtica molt diversa, tot i que destaquen els llibres de cuina i els còmics de diferents èpoques. Com a curiositat cal ressaltar l’interès que estan despertant títols de l’escriptora Enyd Blyton, com per exemple els del Club de los 5. Segons comenta Albert Obradors, president de la  Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, “aquests dies estem veient com persones d’entre 40 i 50 o 55 anys vénen amb llistes demanant títols en concret que els falta a la seva col·lecció personal”.

En aquests pocs dies de Fira, ja són diversos els rostres populars que s’han deixat veure. Han passat per la fira el popular presentador de ràdio i televisió Óscar Dalmau, el publicista Lluís Bassat, l’escriptor Luis Racionero i noms de la política com l’incondicional Josep-Lluís Carod-Rovira, Montserrat Tura i Joaquim Nadal, entre d’altres.

La Fira i la solidaritat amb els nens de Mali

Un altre lloc molt visitat de la Fira és l’estand Punt de Reciclatge El Llibre Solidari, a la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia. És un espai on tothom pot regalar els llibres que ja no vulgui. Aquests llibres es tornen a posar a la venda immediatament, en el mateix lloc, amb preus simbòlics d’entre 1 i 5 euros. “Estem molt orgullosos de la participació ciutadana amb la cessió de llibres, però encara més de veure que estem venent molts d’ells, perquè tots els diners recollits a aquest estand ajudaran a l’escolarització de nens a Mali. Això és possible gràcies a la col·laboració que, des de fa quatre anys, tenim amb UNICEF”, explica Albert Obradors.

Exposició "60 Anys de Fira" del Llibre Ocasió Antic i Modern
Exposició "60 Anys de Fira" del Llibre Ocasió Antic i Modern
Estands de la 60 Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern
Estand d'Unicef a la 60 Fira del Llibre Ocasió Antic i Modern
A %d blogueros les gusta esto: