Inaugurada la 60 Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern amb el pregó de Màrius Serra

Màrius Serra col·loca la placa amb el seu nom al monument llibre a Fira Llibre Ocasió Antic i Modern

Màrius Serra va ser ahir el veritable protagonista de la inauguració de la 60 Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern. A diferència d’altres anys que s’havia donat el tret de sortida en un acte públic al davant del Monument al Llibre, ahir la inauguració es va fer en dues parts, una al matí i una altra, més solemne, al vespre.

Marius Serra regala llibres al Punt de Reciclatge Llibre Solidari per Unicef

Al matí Màrius Serra va col·locar la placa amb el seu nom al peu del monument del Llibre que Joan Brossa va fer pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya. La seva ja està al costat de les d’altres amb noms il·lustres d’escriptors que anys abans també havien estat homenatjats per la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern. Seguidament l’enigmista, escriptor i periodista va fer donació de mitja dotzena de llibres a l’Estand del Punt de Reciclatge El llibre solidari. Alguns d’aquests llibres que va regalar eren del mateix Màrius Serra, però hi havia també una edició d’Amb cara i ullsde Víctor Pàmies, i d’altres de diferents autors i estils, fins. Aquests llibres es van posar a la venda immediatament per tal de recollir diners per un projecte d’Escoles a Àfrica, per construir escoles a Mali i fomentar l’escolarització de nens i nenes. Tothom que vulgui pot comprar els llibres que molts ciutadans anònims regalen en aquest estand. fer donació de llibres.

Albert Obradors es dirigeix a la premsa a l'exposició "60 anys de Fira"

Però minuts abans. Màrius Serra, Albert Obradors, president de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern; Guiomar Todó, coordinadora d’Unicef Comitè Catalunya, i Enric Granell, comissari de l’exposició 60 anys de Fira, van tenir una trobada amb la premsa, en la que van explicar, cada un la seva vinculació amb la FIRA.

La Fira del Llibre es vesteix de gala amb la festa del seu 60 aniversari

Al vespre, però, va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració. Més de 150 persones es van reunir a l’Hotel Avenida Palace per celebrar el 60è aniversari de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de cultura, Ferran Mascarell junt amb Albert Obradors, president del Gremi de Llibreter de Vell de Catalunya i de la FIRA van oficiar l’acte. També van intervenir Concha Ares, vicepresidenta d’Unicef Comitè Catalunya i Felix Riera, que va haver d’actuar en representació del conseller que tornava de viatge de Madrid per donar el condol de la família de Jordi Dauder, mort durant la matinada.

Albet Obradors pronuncia el discurs inaugural.

Just en el moment en que Riera pronunciava les seves paraules va arribar Mascarell, que es va poder incorporar a l’acte, lamentant-se per haver-se perdut el pregó de Màrius Serra.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, durant el seu discurs

El moment més esperat, però, va ser el del pregó de Marius Serra. Hàbil, enginyós i divertit, va començar amb un record per Josep Termes, el pregoner de la 59a edició de la Fira que ens va deixar fa una setmana, i el va acabar amb un conte escrit per la ocasió “que explicava la història d’un escriptor voraç que devora tots els textos que li cauen a les mans, un lector tan voraç i veraç que ara mateix podria estar llegint, donat el cas, el pregó d’aquesta Fira…”

D'esquerra a dreta, Xavier Trias, Albert Obradors, Concha Ares, Màrius Serra, Ferran Mascarell i Fèlix Riera fent un brindis per l'èxit de la FIRA

L’acte oficial d’inauguració va acabar amb un gran pastís d’aniversari, bufant una espelma que simbolitzava els 60 anys de vida de la FIRA i fent un brindis per l’èxit de la present edició de la FIRA i de les futures. A continuació es va servir un còctel per agrair als assistents la seva presència.

A %d blogueros les gusta esto: