La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN celebra el 60è aniversari amb un aspecte renovat i una exposició gràfica retrospectiva

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN, la fira de llibres més antiga d’Europa i possiblement del món, celebra enguany 60 anys d’existència. La seva oferta es basa en posar a l’abast del públic valuoses joies de la història de l’edició, però també títols econòmics que no es troben ja a les llibreries de nou. Entre els noms protagonistes d’enguany figuren el de Màrius Serra, escriptor homenatjat i pregoner, i el de Perico Pastor, autor del cartell. L’exposició 60 Anys de Fira del Llibre revisarà el cartellisme i documentació gràfica de la FIRA i es tornarà a repetir, per quart any, l’exitosa iniciativa del punt de reciclatge El Llibre Solidari.

Des del 16 de setembre i fins al 2 d’octubre els aficionats als llibres tindran una nova oportunitat de mirar i comprar alguns dels aproximadament 100.000 exemplars que la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern posa a la seva disposició al Passeig de Gràcia de Barcelona, amb preus que poden rondar entre els 12.000 fins a 1 euro. La FIRA, que celebra la seva 60a edició ininterrompuda, està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i ocupa part dels 600 metres del Passeig de Gràcia que van de la Plaça de Catalunya al carrer Consell de Cent.

El pintor i dibuixant Perico Pastor és l’artista que ha creat el cartell de l’edició d’enguany i l’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra rebrà l’homenatge dels llibreters de vell i serà l’encarregat de llegir el pregó. Una placa amb el seu nom que es col·locarà al monument del llibre, creat per Joan Brossa, deixarà constància. Com cada any hi haurà una exposició monogràfica que en aquesta ocasió farà un repàs dels 60 anys de Fira del Llibre. A l’exposició es podran contemplar tots els cartells i tot tipus de material gràfic de la fira d’aquests anys.

La FIRA, però, presenta enguany un aspecte renovat. Per tal de celebrar el 60è aniversari ininterromput s’ha fet una renovació del mobiliari i els estands seran més còmodes i atractius per visitants i expositors, que aquest any han augmentat en nombre i procedència respecte a edicions anteriors.

També s’ha renovat la fórmula de la inauguració, que tindrà forma de festa el mateix dia 16 de setembre a les 20.30h a l’Hotel Avenida Palace. L’alcalde de Barcelona, Excm. Sr. Xavier Trias, el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Ferran Mascarell, i el president de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN, Sr. Albert Obradors, inauguraran la FIRA. Durant aquest acte Màrius Serra llegirà el pregó d’inauguració i Concha Ares, Vicepresidenta d’UNICEF-Comitè de Catalunya, recordarà que ja fa quatre anys que la FIRA ha creat un Punt de Reciclatge, El llibre solidari en benefici d’un projecte educatiu d’UNICEF a Àfrica. A la festa d’inauguració assistiran els escriptors i cartellistes protagonistes d’aquesta i d’anteriors edicions de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN, llibreters i diferents personalitats del món de la cultura, la societat i la política barcelonina.

Fira Llibre Ocasió Antic Modern
Monolit de Joan Brossa per la Fira Llibre Ocasió Antic Modern
A %d blogueros les gusta esto: