Treballar la concentració de nens i joves a partir de dos novetats editorials de Pagès editors i Editorial Milenio

  

Abans de l’estiu Pagès editors va publicar un llibre d’una molt bona acollida per part dels especialistes en el tema i dels mitjans de comunicació: La generació Google, un llibre que parla sobre la dispersió mental i la manca de límits dels nens i joves que porta amb massa freqüència, al fracàs escolar. L’Eugènia de Pagès, catedràtica d’història d’ensenyament secundari i autora del llibre, proposa revisar l’excessiva permissivitat, a la vegada que explica d’on arrenca i perquè està tan arrelada. D’altra banda també dóna algunes pautes per actuar contra la manca d’atenció sostinguda i de concentració d’una gran majoria d’alumnes, i així millorar la seva formació acadèmica i personal.

En aquesta línia vull presentar-te un altre llibre que complementa el primer i està publicat per Editorial Milenio. Porta per títol Despertar la conciencia a través del cuerpo el subtítol  “Un camino para fomentar la concentración, la relajación y el autoconocimiento en niños i adultos”, escrit per Aloka Martí i Joan Sala.

Aquest llibre ofereix un gran nombre d’exercicis amb l’objectiu d’expandir la consciència, de manera que tant nens com adults puguin tornar-se més conscients de les seves pròpies percepcions i habilitats, millorant així la seva capacitat d’auto-consciència i auto-gestió. A través d’una gran varietat d’activitats, Despertar la conciencia a través del cuerpo ofereix oportunitats per descobrir les connexions existents entre la ment, les emocions i el cos físic, i trobar maneres d’integrar aquestes diferents parts en un tot més harmoniós, organitzat al voltant del centre més profund de l’ésser. Tot això mitjançant un programan nomenat Awareness Through the Body, que els autors han desenvolupat i han posat en marxa durant més de 14 anys a l’India.

Si el tema t’ha ressultat interessant, pots llegir algunes pàgines de cada un dels llibres a:

A %d blogueros les gusta esto: