Butlletí de novetats de Pagès editors, mes de juny

Si vols conèixer totes les novetats del mes de juny de Pagès editors, només cal que facis clic aquí, el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

A més de les novetats aquí incloses, em permeto cridar la teva atenció sobre una altr novetat del mes de maig…

  • Pa, crosta i molla de Assumpta Montellà. L’autora d’obres com La Maternitat d’Elna, entre altres, explica a aquest llibre el conjunt de vivències de la Guerra Civil a la comarca de Les Garrigues, però amb mirada femenina, des de la quotidianitat de la rereguarda dins l’àmbit domèstic. Son tretze testimonis reals d’una perspectiva diferent de la Guerra, sense l’èpica de la batalla, malgrat estar en primera fila quan cauen les bombes.
  • El preu de la memòria. El cas de l’arxiu Centelles, de Ramon Alberch, que durant el període 2004-2010 va ser el responsable dels arxius del govern de la Generalitat, de manera que li va tocar viure de ben a prop episodis tan convulsos com el de l’Arxiu Centelles o els papers de Salamanca. En els darrers temps, el conegut com a cas Centelles, ha tingut un ressò extraordinari als mitjans de comuni- cació. La història d’un arxiu amb imatges excepcionals de la segona república i la guerra civil preservat per Agustí Centelles que finalment ha anat a raure a la ciutat de Salamanca per decisió dels fills, ha generat l’interès de molts ciutadans. En aquest llibre, Ramon Alberch, bon coneixedor del tema, ens apropa a les claus del debat i ens desvetlla algunes de les incògnites d’aquest controvertit afer.
A %d blogueros les gusta esto: