El lleidatà Joan Pagès dirigirà divendres a Lleida l’orquestra de més importants joves promeses de la música alemanya

Joan Pagès Valls dirigint l'Orquestra Simfònica del Musikgymnasium Schloss Belvedere, ahir al Petit Palau, del Palau de la Música Catalana

El director d’orquestra lleidatà, Joan Pagès Valls, que des de fa anys viu a la població alemanya de Weimar, posarà punt final a la seva gira catalana divendres 15 d’abril a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. Joan Pagès és el director de l’orquestra del Musikgymnasium Schloss Belvedere de Weimer (Alemanya), una formació que acull nens i nenes, entre 10 i 18 anys, altament dotats en matèria musical. En el moment que surten d’aquesta formació simfònica els joves passen a formar part de les millor orquestres alemanyas i d’altres països del món.La gira catalana de la orquestra de la Musikgymnasium Schloss Belvedere va portar als seus joves components a actuar dimecres al Petit Palau, del Palau de la Música Catalana; dijous a l’Auditori de la Universitat de Tarragona, per posar el punt i final a l’Auditori de Lleida, a dos quarts de nou del vespre.

L’actuació dels joves músics alemanys a Lleida estarà dividida en dues parts. A la primera interpretaran peces de Giuseppe Verdi, Franz Joseph Haydin i Leonard Bernstein. A la segona peces de Franz Schubert i Bedrich Smetana.

Joan Pagès Valls, director d’orquestra a Alemanya
El lleidatà Joan Pagès és titulat superior en Direcció d’Orquestra, Violoncel i Música de Cambra i titulat professional en piano. El 1995 amplia els seus estudis de violoncel i entre 1999 i 2002 estudia Direcció d’Orquestra a la Hochschule für Musik Franz Liszt a Weimar. L’any 2006 guanya el 2n premi al Concurs Internacional per Directors d’Òpera Luigi Mancinelli, a Itàlia. Ha dirigit nombroses formacions i a l’actualitat és director de l’Ensemble Iberoamericano amb el que recentment han obtingut un premi per un projecte d’integració social per part del Ministeri de Cultura de l’Estat de Turíngia. L’any 2010 va dirigir l’Orquestra de Cambra a Berlín per l’estrena mundial de la música de la pel·lícula Metrópolis, de Fritz Lang, amb gran èxit de crítica. Des de 2009, i a l’actualitat, és professor de Direcció d’orquestra de la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimer i director de l’orquestra del Musikgymnasium Schloss Belvedere.

El Musikgymnasium Scholoss Belvedere i la seva orquestra

L’insitut d’educació secundària especialitzat en música, el Musikgymnasium Schloss Belvedere de Weimar (Alemana), és una institució educativa artística que, amb esperit audaç, una excel·lència professional i unes condicions de vida i aprenentatge d’alt nivell, no té procedents fora d’Alemanya.

Els nens i nenes musicalment altament dotats entren al Musikgymnasium a partir dels 10 anys on reben una educació completa fins arribar a la selectivitat.

Com a Centre de Nens Altament Dotats de la Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar, l’Institut està estretament relacionat amb l’Escola Superior de Música de Weimar. Els alumnes són seleccionats de tot Alemanya i de l’estranger. Es realitzen diferents exàmens i entrevistes on es valoren el rendiment escolar, l’alta capacitat musical i instrumental, així com la disposició general de l’alumne.

S’ha de destacar que el Musikgymnasium Schloss Belvedere va obtenir el títol honorífic d’Escola-projecte de la Unesco pels excepcionals resultats, la solidaritat internacional i la competència social. Els joves músics donen suport a traves de concerts i donacions a persones de tot el món, que per causes de guerra o de catàstrofes naturals necessiten ajuda.

CategoríasSin categoría
A %d blogueros les gusta esto: