Gaudí(r) de la Natura i de la Sagrada Família

Pagès editors

Profundament integrat en el projecte de la Sagrada Família, Jordi Cussó va descobrir que les columnes helicoïdals de la basílica eren idèntiques a una planta que, casualment, ell tenia al jardí de casa seva. A partir d’aquesta curiositat Cussóva començar a investigar les similituds d’alguns elements de l’obra de Gaudí amb elements de la natura. En el llibre, àmpliament il·lustrat, podem comprovar, empíricament, aquestes similituds entre la natura i l’obra del mestre.

Els dos objectius principals d’aquest llibre són, d’una banda, donar a conèixer les arrels de l’arquitectura orgànica emprada per Gaudí en les seves obres, i de l’altra, engrescar els lectors a fer un retrocés en el temps i esforçar-se a llegir aquest gran llibre que és la natura, com deia ell, buscant la geometria existent en els regnes animal, mineral i vegetal, o sigui, veure la natura amb els ulls de Gaudí.

Publicat en castellà i anglès per Editorial Milenio

Sobre l’autor: el novembre del 1957, Jordi Cussó i Anglès va entrar d’aprenent al taller de maquetes del Temple de la Sagrada Família, i deu anys més tard va ser nomenat cap del taller. Ha intervingut molt directament, entre altres tasques, en la recuperació, investigació i restauració de part de les maquetes originals de Gaudí, esbocinades durant la destrucció de l’estudi i dels tallers, en el decurs dels primers dies de la guerra civil, al juliol de 1936.

Fitxa del llibre:

  • Llibre gràfic
  • Col·lecció: Visió
  • ISBN: 978-84-9975-002-6
  • 102 pàgs.
  • Rústica Il·lustrat
  • 20 x 23 cm
  • PVP: 18,00€
  • Arquitectura

 

A %d blogueros les gusta esto: