La nova distribuïdora Nus de Llibres té una previsió de facturació de 2 milions d’euros en un any

D'esquerra a dreta, Tucho Balado, (Ven y te lo Cuento Editores), Joan Maluquer (Galerada), Lluís Pagès (Pagès editors i Editorial Milenio) i Jaume Campderrós (Editorial Efadós)

Avui s’ha constituït formalment la nova empresa de distribució, promoció i venda de llibres Nus de Llibres, SL, formada per sis editorials (Pagès Editors, Editorial Efadós, Editorial Milenio, Galerada, Laia Libros i Ven y Te lo Cuento Editores), que comercialitzarà, promocionarà i distribuirà llibres d’una vintena d’editorials, que s’espera ampliar en les properes setmanes amb nous segells editorials. La vessant comercial de l’empresa anirà a càrrec d’Elisabeth Prieto, d’àmplia experiència en el sector editorial i en la pràctica comercial de la distribució de Llibres.

Segons Lluís Pagès (Pagès Editors i Editorial Milenio), un dels impulsors de l’empresa junt amb Jaume Campderrós (Editorial Efadós), «gràcies a les experiències conjuntes de totes les parts, tenim una previsió de facturació d’uns 2 milions d’euros, xifra que esperem duplicar en un any. Ens enfrontem amb una aventura molt mesurada perquè tots els membres de Nus de Llibres coneixem profundament el sector editorial i les llibreries».

Lluís Pagès ha manifestat que, les 20 editorials que treballaran amb Nus de Llibres tindran «una relació més directa amb les llibreries i sabrem directament què necessiten i, cosa que és més important, gràcies a això conèixer què vol el lector».

«Amb Nus de Llibres”, explica Joan Maluquer (Galerada), “ens hem desmarcat del sistema de distribució que hi havia fins ara. Als editors d’una dimensió mitjana i petita els costa moure’s en aquest mercat de la distribució de llibres i Nus de Llibres ens ajudarà a definir millor els projectes. Fins ara ens movíem per intuïcions, interessos i pel propi catàleg, sense saber exactament com arribar, però ara amb aquesta nova empresa en què ens hem associat editors i comercials podrem interactuar amb els comercials en cada projecte des d’un punt de vista de tiratges, de producte final… i fins i tot parlar del tipus de distribució. A més, com que la facturació la portarem nosaltres mateixos podrem saber què tenim i on ho tenim. Fins ara la relació que hi havia entre editors i distribuïdors havia estat molt opaca, no sabíem com s’estaven venent els nostres llibres. D’aquesta gran crisi que s’ha produït amb la desaparició de l’Arc de Berà sortirem beneficiades les editorials que ens agombolem derrere de Nus de Llibres«.

En aquest sentit, Jaume Campderrós ha dit que «estem creant un nou sistema de difusió de llibres que és el futur. Fins ara hi havia una empresa molt gran que distribuïa els nostres llibres que perseguia uns beneficis empresarials. Amb Nus de Llibres també perseguim un benefici empresarial però amb la venda de llibres i no en la seva distribució, i aquesta és una diferència molt important, perquè ens permet invertir en promocions i servei. El procés de creació de Nus de Llibres s’ha fet amb celeritat per la proximitat de la campanya de Nadal i a partir de la setmana entrant estaran els llibres a disposició dels lectors en totes les llibreries

Editorials adscrites a Nus de Llibres

 • Aeditors
 • Alqueria Editorial
 • Andana Editorial
 • Documenta Balear
 • Editorial Alta Fulla
 • Editorial Efadós
 • Editorial Milenio
 • Editorial Morsa
 • Editorial Òmicron
 • Editorial Sepha
 • Editorial Universitat de Barcelona
 • Galerada
 • Laia Libros
 • Onada Edicions
 • Pagès Editors
 • Rúbrica Editorial
 • Ven y Te Lo Cuento Editores

A %d blogueros les gusta esto: