Els llibres de fotografies, a la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

Els Fotollibres, a la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN

A més del plaer de fullejar i comprar llibres d’ocasió, antics i moderns a peu de carrer, al Passeig de Gràcia de Barcelona, l’exposició Els fotollibres és un dels grans atractius de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN d’enguany.

Els fotollibres és  una de les primeres exposicions d’aquests tipus que es fan a la ciutat i incideix en mostrar la importància de la fotografia com a objecte artístic, cultural i com a plataforma de difusió i mostra un gran nombre de llibres de fotografies del segle XX.

Segons el comissari de l’exposició, l’historiador de la fotografia i director del departament de fotografia de Soler i Llach Subhastes Internacionals, Juan Naranjo, «els llibres han tingut un paper cabdal en la difusió de la fotografia durant gran part de la seva història ja que no ha estat present en els programes de museus i galeries durant la major part del segle XX i van ésser les publicacions les que es van convertir en els espais discursius d’aquest mitjà».

Exposició Fotollibres de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN

A través dels fotollibres que conformen la mostra, «podem fer un recorregut per l’evolució estètica i conceptual dels llibres de fotografia des del segle XIX fins a finals del segle XX», explica Naranjo.

Entre els llibres presentats hi ha algun dels més emblemàtics dels que es van editar durant el segle passat, realitzats per fotògrafs com Man Ray, László Moholy-Nagy, Henri Cartier-Bresson, Eiko Hossoe, Richard Avedon, Joan Colom, Xavier Miserachs, Joan Fontcuberta i Pere Formiguera.

Enguany l’exposició està situada a un estand a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes, al costat del Punt de Reciclatge, i estarà oberta  fins al 3 d’octubre, ininterrompudament de deu del matí a nou del vespre i els festius d’onze a nou.

Cal recordar que l’autor de la il·lustració del cartell d’aquesta 59a FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN és el prestigiós fotògraf Toni Catany.

Més informació sobre la FIRA a:

Inaugurada la 59a edició de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

L’historiador Josep Termes i la fotografia als llibres, protagonistes de la 59 Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

A %d blogueros les gusta esto: