Inaugurada la 59a edició de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

Albert Obradors durant la inauguració de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN

Albert Obradors, president del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, junt amb Ramon Nicolau, regidor del Districte de l’Eixample, han inaugurat aquest matí la 59a FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN.

A l’edició d’enguany la fotografia és la gran protagonista. L’autor del cartell, que cada any s’encarrega a un artista de renom, és obra del prestigiós fotògraf Toni Catany i l’exposició està dedicada al món dels llibres de fotografies. Segons paraules d’Albert Obradors: “Fotollibres és una de les primeres exposicions d’aquestes característiques que es fan a la nostra ciutat i que incideix en mostrar la importància de la fotografia com objecte artístic, cultural i com plataforma de difusió”. De Toni Catany, Obradors ha destacat que és un “gran entusiasta del llibre vell i cercador de tresors a les llibreries de vell de tot el món”

Un dels moments més emocionants de la inauguració ha estat el pregó del historiador i escriptor Josep Termes, que ha recordat les seves visites a la FIRA, ja des de les seves primeres edicions, i de qui Albert Obradors ha recordat que és un “habitual de les llibreries de vell barcelonines, on estic segur que ha trobat molts llibres i joies que han sigut de gran utilitat pels seus estudis i publicacions”. Una vegada acabats els parlaments, Josep Termes ha col·locat una placa amb el seu nom al peu del monolit de Joan Brossa a la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN, junt a les dels altres autors que anteriorment han estat homenatjats per la FIRA.

Després dels parlaments, la comitiva inaugural s’ha dirigit a l’estand que la FIRA ha dedicat al Punt de Reciclatge El Llibre Solidari, on Ramon Nicolau ha fet donació de 50 llibres d’edició municipal sobre la Ciutat Comtal. Aquests llibres s’han posat immediatament a la venda per recollir fons amb l’objectiu de promoure l’educació d’infants de Moçambic, que porta a terme UNICEF. Cal recordar que aquesta iniciativa és el tercer any que es duu a terme, amb un gran èxit.

Parlament i discursos

Més informació i altres fotografies a: L’historiador Josep Termes i la fotografia als llibres, protagonistes de la 59 Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

Josep Termes durant el pregó de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN
Toni Catany autor del cartell de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN
Exposició Fotollibres de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN
Punt de reciclatge Llibre Solidari de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN
A %d blogueros les gusta esto: