Neix VEUS LECTURES, 
una col·lecció de novel·les adreçada a les persones que aprenen català

Les taules de l'Olivia, col·lecció VEUS

VEUS Lectures és una nova col·lecció de llibres, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que ve a cobrir un buit que hi havia fins ara a l’aprenentatge del català entre persones de qualsevol edat i nacionalitat.

Si vols conèixer més detalls, continua llegint…

 • Lectures progressives, o graduades, en funció dels nivells establerts pel Consell d’Europa.
 • Destinades a lectors de qualsevol edat i procedència.
 • Lectura adequada al grau de coneixement dels alumnes.
 • Inclou un CD, mp3, amb la lectura dramatitzada.

L’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat ha creat una nova col·lecció d’obres de ficció originals adreçades a les persones que estan estudiant la llengua catalana: VEUS Lectures. La col·lecció consta de deu llibres distribuïts en els tres nivells d’aprenentatge (A1, A2 i B1) que proposa el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües del Consell d’Europa.

El club de la petanca, col·lecció VEUS

Cada un dels llibres de la col·lecció està pensat per tal que els lectors de qualsevol edat puguin llegir i entendre còmodament les històries que es narren sense adonar-se que estan llegint en una llengua estrangera per a ells, ja que el nivell lingüístic dels llibres està totalment controlat. L’objectiu és oferir unes lectures atractives i entenedores fora dels textos acadèmics.

Segons expliquen Marta Mas i Albert Vilagrasa, directors de la col·lecció,  “gairebé tots els estudiants d’un idioma volen poder llegir obres de ficció en la llengua que aprenen per complementar l’aprenentatge i sentir com van avançant. Resulta, però,  molt difícil aconsellar-los novel·les d’autors catalans perquè presenten una complexitat lingüística inassolible per a ells”. Tant els objectius comunicatius com el lèxic i les estructures gramaticals de la col·lecció VEUS LECTURES estan molt controlats”.

“L’objectiu que se’ns va plantejar en fer aquesta col·lecció era crear llibres amb una finalitat lúdica, amb històries divertides que enganxessin el lector i l’incitessin a continuar llegint. I això és pot aconseguir perquè entenen tota la història sense haver de recórrer ni al diccionari ni a la gramàtica constantment”. La finalitat, però, és ajudar el lector a desenvolupar tant estratègies generals de comprensió global com de deducció de significats i d’estructures a partir del context”.

El lladre del mocador verd, col·lecció VEUS

Llibres i CD, mp3

La col·lació VEUS LECTURES està formada per tres llibres per al nivell inicial (A1): Des de la Terra amb amor, Em dic Nicòstrat i Les taules de l’Olívia, quatres per al nivell bàsic (A2): La Llar dels Cabells, El gat que va perdre els bigotis, La caixa de joies i Entre línies, i tres per al nivell intermedi (B1): El club de la petanca, El lladre del mocador verd i Els Fak Eh. Tot i que la col·lecció de forma inicial està formada per 10 llibres, s’anirà ampliant en un futur.

Cadascun dels deu llibres inclou un CD, enregistrat en format mp3 amb la lectura dramatitzada de tot el llibre, a dues veus. Els CD són una eina polivalent. Serveixen per millorar la pronunciació i l’entonació, però també per fer exercicis de comprensió oral, si es fa servir en el context d’una classe. Els CD es poden escoltar mentre es llegeix o independentment mentre es porta a terme una altra activitat, a fi d’acostumar el lector a la pronunciació i a l’entonació de la llengua catalana.

Entre línies, col·lecció VEUS

Públic a  qui s’adreça

Il·lustrats i molt ben editats, aquests llibres són un incentiu per a qualsevol persona que vulgui aprendre el català. A més de les persones que l’estudien a centres de normalització lingüística, escoles d’idiomes o acadèmies, a Catalunya, a Espanya o fora de les nostres fronteres, aquestes lectures són molt adequades també per a estudiants d’ESO, immigrants o no, que tenen dificultat a encarar-se a un text literari complex i necessiten textos més senzills, lingüísticament parlant, per acostumar-se a la lectura en català, i al mateix temps enriquir el lèxic i ampliar estructures lingüístiques .

Un repte per a l’autor

La facilitat amb què els estudiants de català llegeixen els llibres de la col·lecció VEUS LECTURES és inversament proporcional a la dificultat narrativa de les històries. A cadascun dels autors se’ls va demanar una novel·la breu amb unes característiques molt precises. En funció del nivell havien de desenvolupar una història fent servir uns objectius comunicatius, un lèxic i uns continguts gramaticals concrets. Un repte important per a qualsevol escriptor. El primer nivell, l’A1, va ser el repte més gran, atesa la limitació exigida: poques situacions comunicatives, poc vocabulari, temps verbals limitats, estructures gramaticals molt simples, etc.

El llarg dels cabells, col·lecció VEUS

Col·lecció VEUS Lectures

A1 (nivell inicial)

 • Des de la Terra amb amor. Marta Mas i Albert Vilagrasa. 88 pàgines. Preu: 14.00 €
 • Em dic Nicòstrat. Òscar Vendrell. 112 pàgines. Preu: 14,50 €
 • Les taules de l’Olívia. Marta Mas i Albert Vilagrasa. 76 pàgines. Preu: 13.50 €

A2 (Nivell bàsic)

 • Entre línies. Marcel Bartumeus. 64 pàgines. Preu: 13,50 €
 • El gat que va perdre els bigotis. Xavier Gual. Pàgines: 72. Preu: 14,00 €
 • La caixa de joies. Jordi Dausà. Pàgines: 74. Preu: 13,50 €
 • La Llar dels cabells. Òscar Vendrell. Pàgines: 96. Preu: 14,00 €

B1 (Nivell intermedi)

 • El club de la petanca. Òscar Vendrell. Pàgines: 112. Preu: 14,50 €
 • El lladre del mocador verd. Teresa Artigas. Pàgines: 80. Preu: 14,00 €
 • Els Fak Eh. Jordi Dausà. Pàgines: 64. Preu: 13,50 €
A %d blogueros les gusta esto: