L’AELLC dóna ple suport a la normalització del cinema en català

COMUNICAT DE PREMSA

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) vol comunicar que dóna ple suport a l’objectiu de fer plenament equitativa l’oferta en la llengua pròpia de Catalunya que pretén la nova llei del cinema català, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’AELLC està convençuda que ha de prosperar la via de l’acord parlamentari per tal de consensuar una llei que esmeni l’actual desequilibri lingüístic que es dóna en l’actual oferta de pel·lícules en català i que situa a l’espectador en una posició de manifesta inferioritat d’elecció.

L’AELLC vol manifestar també que encara queda un llarg camí per recórrer abans que s’aconsegueixi la llibertat dels consumidors de cinema, que no tenen encara la possibilitat d’escollir l’idioma en el que volen veure les pel.lícules: avui aquest objectiu no és possible amb un 3% de quota d’emissió de pel·lícules en català, molt lluny encara del consum a la ràdio, a la televisió o al negoci del llibre a Catalunya, i es manifesta plenament convençuda que aquest és el camí a seguir.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: