L’art de saber estar sol, de Francesc Torralba

“La solitud és un univers. No és un estat. És, més aviat, una possibilitat, un do que ofereix la vida i del qual podem extreure grans lliçons”.

Aquestes són les primeres frases de L’art de saber estar sol, el nou llibre de l’escriptor i filòsof Francesc Torralba publicat per Pagès Editors.

Descarregat la imatge de la coberta en alta

Contacte de premsa

Aquest llibre no és un manifest contra la solitud. Tampoc és una defensa de la vida solitària. És una apologia de la soledat, d’aquest bell estat tan necessari per al desenvolupament ple de la persona i de les seves facultats.

En la seva novetat editorial per a Pagès Editors, Torralba assegura que: “La soledat no és un objecte, ni una cosa. Tampoc no és un bé que puguem vendre o comprar. És una vivència de l’ànima, una experiència per la qual podem passar. L’ésser humà no és tan sols l’animal social que teixeix vincles amb els seus per defensar-se dels enemics i per ajudar-se mútuament. També es retira, pren distància, s’allunya de la comunitat, no per despit, ni per odi; senzillament perquè en sent la necessitat i creu que li fa bé”.

Per a Torralba, “un home que freqüenta la solitud es converteix en un home diferent del que era, canvia de to i de registre, adopta noves formes de vida i la seriositat i la gravetat embolcallen la seva personalitat”.

És per això que “no podem ser nosaltres mateixos si no ens entrenem a freqüentar la solitud. En prendre aquesta ruta, s’arriba a un moment de perplexitat, de desconeixement, gairebé de vertigen, perquè cauen les màscares, el tòpics i prejudicis que cadascú s’ha construït de si mateix. Aleshores, un cop a la intempèrie, hom deixa de saber qui és i aquesta perplexitat mou a anar més a fons i a indagar qui s’amaga darrere del personatge que diu ser”.

Torralba fa seves les paraules del savi Cohèlet qui diu que “hi ha un temps per a estar sol i un temps per a estar acompanyat i ambdues possibilitats són necessàries per a un correcte equilibri de la vida personal. Un excés de companyia fa mal, però un excés de soledat condueix a la follia”.

L’art de saber estar sol s’estructura en quatre parts. A la primera Francesc Torralba ens fa reflexionar sobre si Sabem estar sols?. A la segona ens fa un Mosaic de soledats: la vídua, el malalt, l’indigent, la prostituta, l’internauta, l’immigrant i el corredor de fons. A la tercera part els pensaments giren entorn a la Soledat i amor i ens fa reflexionar sobre “presència, absència, indiferència”, “Només si estimes, et pots sentir sol”, “Si algú m’estima, mai no estic sol”, “la darrera soledat de Narcís”, “El culte a l’ego, font de soledats” i “El deure d’acompanyar”. A la darrera part Torralba se centra als Fruits de la soledat creativa: “Rememorar. El passat observat”, “Projectar. El futur imaginat”, “Endreçar els desigs”, “La comunió amb la natura”, “L’exercici de la llibertat”, “Consciència de la singularitat” i “La trobada amb el fons insondable”

Sobre l’autor

Francesc Torralba i Roselló (Barcelona, 1967) és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). És Professor de la Universitat Ramon Llull i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis i reconeixements, entre ells el Premi Extraordinari de Llicenciatura i el de Doctorat, així com diversos premis d’assaig. Ha publicat una quarantena de llibres. Entre els més celebrats hi ha Rostres del silenci (1996), Cent valors per viure (2001), La Biblioteca Francesc Torralba i, sobre tot, L’art de saber escoltar, traduït a l’alemany, al francès, a l’italià i al castellà i del qual se n’han venut més de 15.000 exemplars en català.

Fitxa de L’art de saber estar sol

Col·lecció: L’Expert, 20. Llibre pràctic
ISBN: 978-84-9779-834-I
Pàgines: 160
Edició: Rústica amb solapes
Mides: 15 x 24 cm
PVP: 14,00€

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: