Ernest Folch, nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) endega una nova etapa, amb Ernest Folch com a nou president i Jordi Ferré, Xavier Mallafré i Jaume Vicens com a vicepresidents. El principal objectiu pels propers quatre anys és impulsar una Associació molt més participativa i oberta a tots els seus membres i també ser més propera a les institucions, augmentant la influència de l’AELLC a Catalunya, el Principal d’Andorra, València i Balears.

Contacte de premsa

Segons Ernest Folch, “aquesta serà una etapa decisiva per al seu futur”. Serà una Associació més participativa, amb reunions de treball quinzenals i juntes directives mensuals, però també amb un fòrum virtual on tots els associats podran dir la seva amb comentaris, suggeriments, etc. En aquesta nova etapa també s’impulsaran enquestes entre els associats per conèixer més de prop la seva opinió i es mantindran reunions periòdiques amb les editorials associades per conèixer els seus punts de vista respecte a les qüestions de més actualitat. A més, a cada reunió de junta, s’invitarà de manera rotatòria un representant associat que no sigui membre de la junta directiva.

L’AELLC serà especialment sensible a l’arribada de noves tecnologies, per tal que els associats en coneguin bé la seva implantació i les seves possibilitats reals de mercat.

Mes visible a les institucions

En aquesta nova etapa es vol augmentar la influència de l’AELLC a Catalunya, el Principal d’Andorra, València i Balears i ser present en els esdeveniments públics més destacats relacionats amb el llibre i l’edició en català al nostre país.

En aquest sentit està previst que s’impulsi una nova interlocució amb diferents conselleries de la Generalitat de Catalunya i es consolidarà la Mesa Permanent de treball amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. També es vol obrir el diàleg amb el Govern d’Andorrra, la Generalitat Valenciana, el Govern Balear, les Diputacions, els Consells Comarcals i els Ajuntaments.

A prop dels llibreters

Un altre dels objectius de la nova junta de l’AELLC és ser més propera als llibreters i impulsar convenis amb el seu gremi, amb l’objectiu de tenir més informació del punt de venda, impulsar iniciatives conjuntes de promoció i atenuar el problema de les devolucions que tant preocupa a aquests professionals.

L’AELLC i la Setmana

Pel que fa a la Setmana del Llibre en Català, l’AELLC la considera un esdeveniment cabdal per a la visibilitat i promoció del llibre en català, assumint capacitat executiva i poder de decisió. En aquest sentit la junta disposarà d’una vicepresidència que tindrà com a objectiu l’impuls de la “Setmana” i altres fires.

Nova junta directiva de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

President: Ernest Folch, Ara Llibres

Vicepresident 1er: Jordi Ferré, Imatge 9 – Cossetània

Vicepresident 2on: Xavier Mallafré, Grup 62

Vicepresident 3er: Jaume Vicens, Vicens Vives

Vocals:

Montserrat Ayats, Eumo

Josep Cots, Edicions de 1984

Reina Duarte, Edebé

Josep Gregori, Bromera

Josep Herrero, Cruïlla

Anna Maria Macià, Publicacions Abadia Montserrat

Francesc Moll, Editorial Moll

Joaquim Palau, RBA-La Magrana

Albert Pèlach, Enciclopèdia Catalana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: